Nieuwe beveiligingstechniek in ontwikkeling en geslaagde intergratie

10-08-2012 09:02

Handpalmscanner:  In samenwerking met het Japanse bedrijf Fujitsu zijn we er als eerste in geslaagd om handpalmscanners in deuren, toegangspoortjes en zelfs geldautomaten te intergreren. Een gezamenlijk patent is realiteit geworden.

Het Japanse Fujitsu en BE-architecten-en-ingenieurs hebben als eerste een nieuwe manier van pinnen gerealiseerd waarbij een handpalm nodig is om te pinnen. Om geld te kunnen afhalen moet de klant zijn geboortedatum invullen, vervolgens zijn handpalm boven de biometrische scanner houden en ten slotte een pincode invoeren.

De authenticatie via de handpalm maakt het gebruik van een bankkaart onnodig. Om de nieuwe automaten te gebruiken moet de klant wel eerst bepaalde 'biologische' gegevens verstrekken aan de bank. Hier wordt nog volop onderzoek naar gedaan om de privacy van de klant te kunnen waarborgen.

 
Unieke kenmerken
Elk mens heeft unieke lichamelijke kenmerken die uitstekend gebruikt kunnen worden bij het beveiligen van objecten en locaties. Het patroon van irissen, vingerafdrukken en handpalmen is bij elk individu anders.Terwijl de meeste biometrische scantechnieken gebaseerd zijn op kenmerken aan de oppervlakte gerelateerde kenmerken van de mens (zoals vingerafdruk, irisscan, gelaatsherkenning etc.), maakt de handpalmscanner gebruik van de unieke aderpatronen in de handpalm.
 
De sleutel bent u zelf.
Bij de zogenaamde biometrische beveiliging maken we gebruik van deze unieke kenmerken. We
maken sleutels van bloetvatpatronen in de menselijke "handpalmen". Omdat iedereen een unieke sleutel met zich meedraagt, zijn we vervolgens in staat om zeer nauwkeurig en betrouwbaar te identificeren en autoriseren bij het verlenen van toegang aan personen. Of het nu gaat om uw bedrijf, woonhuis of auto, met onze "biometrische beveiliging" bepaalt u zelf wie u toegang verleent tot uw eigendommen.
 
Hoe werkt bloedvatpatroonherkenning? - zuurstofgehalte en exacte locatie bloedvaten worden vastgelegd
Dit complexe patroon van bloedvaten ligt onder de huid in de vleesmassa van de hand. Het zuurstofrijke bloed dat door de aderen stroomt kan vastgelegd worden met behulp van infrarood licht, wat voor een uiterst accurate, hygiënische en fraudebestendige scanmethode zorgt. Op basis hiervan wordt een afbeelding van dit aderpatroon in de handpalm gemaakt. Dit beeld wordt gedigitaliseerd, gecodeerd en opgeslagen als een geregistreerd sjabloon. Dit sjabloon dient later als uniek herkenningspatroon. De "handplamlezer" leest d.m.v. een kleine infraroodsensor het bloedvatenpatroon, stelt deze unieke eigenschappen (zoals zuurstofgehalte en plaats van menselijke van handpalmen) vast en vergelijkt deze met de geautoriseerde handpalmen in de database van het sjabloon. Manipulaties zijn hierdoor niet mogelijk. Hieronder is een visualisatie weergegeven die ter verduidelijking van de werking moet dienen.
 
 

Handpalmherkenning maakt dus gebruik van de biometrische eigenschappen van de mens. Ieder mens heeft unieke karakteristieke eigenschappen, zoals een vingerafdruk, de iris, etc. Zo is ook het ader/haarvatenstelsel in de handpalm voor iedere persoon uniek. Moderne identificatietechnologieën maken nauwkeurige metingen en vergelijkingen van deze unieke menselijke kenmerken mogelijk.

De apparatuur brengt de structuur van de haarvaten in de hand in kaart en kan deze vergelijken met opgeslagen gegevens. Dit gebeurt door middel van infra-roodtechnologie. De straling die de infra-rood genereert, wordt door het gereduceerde hemoglobine in de bloedvaten van de handpalm geabsorbeerd, waardoor de weerkaatsing vermindert. Op deze manier worden bloedvaten zichtbaar gemaakt in de vorm van een zwart patroon.

Andere optische technieken kunnen ook lijnen, verdikkingen en dergelijke in de handpalm herkennen en opslaan, maar deze manier van herkenning/identificatie wordt meestal aangeduid als Handgeometrie.